Ses Kısıklığı
Haziran 27, 2021

Bademcikler boğazımızın her iki yanında yer alan ve dışarıdan gelen mikroplara karşı savunma sistemimizin bir parçası olan organlarımızdır. Savunma görevi sırasında bademcik iltihabı dediğimiz ateş, boğaz ağrısı, kızarıklık, halsizlik gibi şikayetlere yol açan hastalık meydana gelebilir. Özellikle çocuklarda daha sık rastlanan bademcik iltihaplarında doktorunuz tarafından verilen ilaçlar hastalığın iyileşmesini sağlar. Ancak, her yıl sık sık tekrarlayan (yılda 3 defadan fazla), sürekli ilaç kullanımına gerek duyulan kronik enfeksiyonlarda ve aşırı iri bademciklerden kaynaklanan nefes alma güçlüğü, horlama, ağzı açık uyuma, büyüme-gelişme geriliği gibi durumlarda doktorunuz bademciklerin alınmasına gerek duyabilir.
Bademcik ameliyatları KBB uzmanınızca gerekli görüldüğünde son derece yüz güldürücü girişimlerdir. Klasik ameliyat tekniğinde bademcikler bağlı olduğu dokulardan kazınarak çıkartılmakta ve ameliyat sırasında oluşan kanamalar ise ya dikiş ya da elektrokoter yardımıyla durdurulmakta idi. Operasyon sırasında oluşan açık yara ise yutkunurken ağrıya neden olmaktaydı.
Endoskopik cerrahilerde ve damar cerrahisinde uzun zamandır kullanılan ısı ve basınç ile dokuların kanamasız ayrılmasına dayanan teknolojinin bademcik ameliyatlarında kullanılabilmesi için geliştirilen Thermal Welding yöntemi sayesinde bademcik ameliyatlarında çok büyük kolaylık sağlanmaktadır. Ameliyat sonrasında ağrı çoğu zaman hiç olmamakta ya da oldukça hafif hissedilmektedir. Yeni teknik ile ameliyat sırasında kanama olmamakta ve ısı-basınç etkisi ile damar uçları kapanarak ameliyattan sonra da kanama olasılığı minimuma indirilmektedir.
Thermal Welding tekniğinin yararları ve hastaya sağladığı rahatlık nedeniyle hemen tüm bademcik ameliyatlarımızda bu tekniği seçmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önemli Bilgilendirme

1 Temmuz 2021 Tarihi İtibarı ile Sadece Medicana Ataşehir Hastanesinde Hasta Kabul Edeceğim, Bilgilerinize sunarım.